5 respostes a 5 preguntes. Amb La Falguera Artesana.

By 23 October, 2020 Blog

Estrenem nova sèrie al nostre blog per tal de donar a conèixer a les persones i els seus projectes que han confiat a Drassanes 52, llogant el nostre espai per desenvolupar-los, i així saber més sobre ells a través d’aquestes micro entrevistes.

Ens alegra començar amb aquesta iniciativa amb els valors ens sentim plenament identificats. L’eco-sostenibilitat ha deixat de ser una moda més o menys residual per convertir-se en una necessitat. A força de donar-nos de cara amb la realitat hem pres consciència que el planeta que habitem és finit i fràgil, que tenim una responsabilitat amb nosaltres mateixos, amb els nostres descendents i amb la resta d’éssers vius amb els que compartim aquest generós ecosistema al qual estem inexorablement lligats.

Però sense més coneguem a La Falguera Artesana

P: Qui hi ha darrere de La Falguera Artesana?

R: Sóc Irene, artesana i científica. Sempre he tingut una ment curiosa i estic en continu aprenentatge. Sóc ecologista i viure en conseqüència a les meues idees és molt important, crec que el respecte a l’entorn és fonamental.

P: Com sorgeix la iniciativa de el projecte?

R: La veritat és que va sorgir de manera casual. Vaig fer un curs de cosmètica natural i vaig començar a fer-me les meues pròpies, cremes, bàlsams … i vaig començar a repartir entre totes les persones al meu voltant. Com que sóc curiosa vaig seguir experimentant, estudiant i aprenent. Em vaig adonar que la gent estava encantada amb els meus productes ja que són una alternativa ecològica, sostenible, sense productes tòxics i de qualitat. A més, una bona alternativa a l’hora de no generar residus plàstics.
A partir d’ací vaig començar a vendre en alguns mercats i sobretot, vaig començar a donar tallers per ensenyar l’auto-producció com a alternativa.

P: Quin és el present de la Falguera Artesana?

R: Ara mateix segueixo promocionant els meus productes, que realitzo per encàrrec i sobretot estic donant tallers, que és el que més m’agrada i motiva.

P: ¿Quina és la seua projecció cap al futur?

R: El futur de la Falguera és seguir en aquesta línia, sobretot promocionar els tallers i ensenyar a la gent les alternatives a la cosmètica tradicional. I així reduir el consum d’envasos i també l’eliminació de productes tòxics de les nostres cases.

P: Què et sembla un espai com Drassanes 52?

R: Drassanes 52 és l’espai perfecte per als meus tallers. És lluminós i espaiós i compta amb tot el que necessito. A més, està situat en un barri amb molt moviment cultural i em garanteix la difusió de la meva proposta.

Irene a través de La Falguera Artesana ha realitzat diversos tallers a Drassanes 52. Per això sempre lloga la nostra sala. El proper dissabte 7 de novembre té programat un taller de xampú sòlid i condicionador de què ja s’han esgotat les places. Però molt aviat anunciarem propers tallers, estigueu atent@s a les xarxes.

Recordeu que les nostres instal·lacions es poden llogar per hores per a qualsevol activitat, taller, formació, reunió, presentació, trobada, etc … I que podeu consultar les activitats que no siguin privades en la secció esdeveniments del nostre web.