A Ghost Kitchen no és l’última pel·lícula de Disney.

By 21 September, 2020 Blog

Tothom en parla.

Des del Washington Post fins al The New Yorker passant per la revista Forbes. Tothom parla de les ghost kitchen, també anomenades delivery kitchen, virtual kitchen, shadow kitchen, commissary kitchen, dark kitchen, o cloud kitchen. Només cal introduir el terme en algun cercador perquè centenars d’entrades apareguen a la pantalla explicant en què consisteix i que és un model de negoci que està en apogeu.

I nosaltres no ho sabíem.

Com passa en ocasions, resulta que nosaltres teníem una ghost kitchen i no ens havíem assabentat. Han hagut de vindre els nord-americans, amb la seua habilitat per fer de tot un negoci i batejar-lo amb un nom enganxós, perquè ens adonem que nosaltres oferim aquest servei des de fa gairebé tres anys però ningú s’havia adonat.

Drassanes 52 és una ghost kitchen.

Sí, Drassanes 52 disposa d’una àmplia cuina que es pot llogar per hores, dies, de manera ocasional o en períodes fixos de temps. Perquè per molt fantàstic que sone el terme, una ghost kitchen no és més que una instal·lació professional de preparació i cocció d’aliments configurada per a la preparació de menjars només per lliurament.

Qui necessita una ghost kitchen?

Per això, és el servei perfecte tant per a empreses de càtering com xefs privats. Els quals no poden mantenir una cuina-obrador però necessiten inevitablement d’aquestes instal·lacions. També és perfecte per a empreses que ofereixen menjar a domicili però no poden suportar els alts costos de muntar i mantindre una cuina. D’aquí l’apogeu dels últims anys i més encara amb la “nova normalitat” que ens ha tocat viure, A més, ofereix la possibilitat de practicar el “prova i error”. Podent llogar la cuina només els dies que tens comandes i només pel temps que el volum de treball necessita, ajustant els costos i rendibilitzant la inversió.

Aquest model de negoci es coneix com a economia d’accés. Posem a disposició d’un grup d’usuaris unes instal·lacions per al seu ús temporal.

No, no som un restaurant.

Però a Drassanes 52 anem un pas més enllà. Doncs oferim la possibilitat de llogar una sala, a la qual s’obre la cuina, per poder organitzar activitats gastronòmiques per a grups tancats. De manera que es pot elaborar i servir en el mateix espai. No, no és un restaurant, ja que l’accés no és lliure i no disposa d’un horari d’obertura i tancament. És per a esdeveniments privats als quals només poden assistir aquelles persones que prèviament han contractat el servei ja siga de manera individual fins a completar l’aforament o de manera col·lectiva per a un nombre determinat de persones.

Som la teua ghost kitchen.

La idea és flexibilitat i racionalitzar els costos. Ja saps, si tens una iniciativa gastronòmica, potser Drassanes 52 és la ghost kitchen que necessites.

Ghost Kitchen Valencia