aunque-fueramos-desnudas-rocio-domenech

Autora_ Rocio Domènech

Inauguración_ 21/09/2018 · 20:00h

Pots vindre a vore-la tots els dimecres de 18-21h fins al 4 de noviembre

 

Rocío Domènech (València, 1984) és actriu i fotògrafa. Va estudiar Art dramàtic a l’ESAC i fotografia a Escola Abat, va completar la seva formació fotogràfica de manera autodidacta. Les seves exposicions més destacades són “22 raons” i “Entre Mitjanes” en Espai Microteatre “Blanc i Negre” a La Rentaora, al barri del Carme “Qui va dir fràgils?” Al Pati de Russafa. Va ser seleccionada per formar part del llibre d’artistes, flamants. Recentment ha col·laborat en la fotografia del Festival de Teatre Clàssic amb a la Sala Russafa. Destaca també la seva col·laboració amb l’ONG Dexde al festival Pal Market i el treball exercit durant dos mesos per a l’empresa Indalfoto a Almeria. Dins de la seva obra fotogràfica destaquen projectes realitzats en ciutats emblemàtiques com Barcelona, ​​Edimburg, Milà o Istanbul. Actualment, col·labora en el circuit “Veus de ments” al costat de diverses associacions de diversitat funcional amb la finalitat de promoure la seva inclusió social. Ara mateix, està treballant amb el seu projecte més recent “Encara que fóssim nues” que s’exposarà en els propers mesos.

Projecte de fotografia: Encara Que Anàrem Nues.

La paraula violació es defineix com, delicte que consisteix a tenir relacions sexuals amb una persona sense el seu consentiment o amb un consentiment obtingut mitjançant la violència o l’amenaça.

Més d’un miler de dones són violades per homes a Espanya i a tots els països cada any. Aquest projecte de fotografia és una reivindicació, és un crit punyent de socors, d’ajuda, d’unió, de força però sobretot de llibertat. Prou! Però no només n’hi ha prou a aquests agressors sexuals, n’hi ha prou a aquesta societat, a totes aquestes persones que justifiquen o entenen en segons quin context aquest gran delicte. Prou de viure amb por.

Res justifica una violació, res!

Encara que cregues que vaig provocant. Encara cregues que em vist per a tu. Encara que tinga 16 anys. Encara que estiga borratxa. Encara que vulga tenir sexe i després no. Encara cregues que t’estic escalfant. Encara que balle. Encara cregues que sóc teua. Encara viatge sola. Encara que sigues la meua parella. Encara que haguérem tingut sexe altres vegades. Encara que em desitges. Encara que decidisca anar-me’n amb vosaltres sense conèixer-vos. Encara puge a casa teua. Encara torne sola a les quatre del matí, encara que tingues un problema …

¡Encara que anárem nues!