La importància d’escollir un bon espai.

By 1 June, 2020 Blog

El inesperat de la situació en què ens hem vist embolicats com a conseqüència del COVID-19 genera sens dubte grans incerteses.

Fins ara, amb el confinament, eren les autoritats les que de manera clara marcaven les pautes del què podíem fer i del què no, segons uns criteris sanitaris.

Amb el procés de desescalada i la relaxació progressiva d’aquestes mesures, es fa més necessària que mai la responsabilitat individual per a la nostra autoprotecció i per protegir la nostra comunitat.

Perquè una de les coses que més clarament ha evidenciat aquesta pandèmia és que els nostres actes individuals no només ens afecten a nosaltres, ja que hi ha un efecte multiplicador que trasllada les conseqüències d’un acte imprudent a el conjunt de la sociedad.

En aquest sentit, és molt important l’elecció dels llocs en els quals anem a retrobar-nos amb els nostres familiars i amics en aquestes anhelades reunions al voltant d’una taula. Llocs que faciliten el distanciament amb altres grups o persones. On poguem mantindre la distància necessària amb aquelles persones amb les que compartim taula però no convivim. Espais degudament desinfectats.

La “nova normalitat”, el terme té més sentit del que podria semblar a primera vista, ja que nova és la manera en què ens veiem obligats a relacionar-nos socialment, i sembla ser que anem a haver d’interioritzar com a normal aquesta nova realitat atès que molts canvis vénen per quedar-se, requerirà un esforç d’adaptabilitat que passa per ser més conscients de certs hàbits que fins ara realitzàvem d’una manera més inconscient.