Pop-up Store o botigues efímeres, instruments eficaços.

By 23 February, 2021 Blog

Pop-up Store

Un invent de segle XXI.

Les Pop-up Stores les podríem definir com botigues efímeres. Sorgeixen als EUA entre finals de segle XX i principis de segle XXI i ràpidament s’estenen per tots els països anglosaxons. Al principi van sorgir davant la necessitat de vendre un estoc limitat en un curt espai de temps. En l’actualitat el concepte s’ha estès per tot el món. El seu desenvolupament ha derivat en una noció més oberta que abasta el màrqueting experiencial, el branding i el màrqueting promocional.

Espais multifuncionals que es lloguen per hores o dies.

Normalment es busquen espais per la seua ubicació, singularitat i adaptabilitat. L’espai ha de ser polivalent, fàcilment adaptable a diferents usos. La singularitat és un aspecte a tenir en compte, ja siga per la seua arquitectura o el seu entorn, aportant originalitat. La ubicació és fonamental, una zona cèntrica, un barri de moda o la seua proximitat a alguna zona d’esplai que exercisca com a reclam. També la seua accessibilitat.

Un instrument eficient.

Les Pop-up Stores o botigues efímeres són eines eficaces dirigides a fidelitzar els clients i explorar nous mercats. Permeten a les marques involucrar als seus clients en un ambient singular generant una sensació de notabilitat i interactivitat. Són molt adequades per a campanyes de temporada. De vegades l’objectiu, més que vendre a la botiga, és fomentar la imatge de marca i la demanda de productes, rendibilitzant el negoci en altres punt de venda i en l’e-comerce.

Les agències.

La demanda d’aquest tipus d’accions de venda està tan estesa que hi ha empreses que s’han especialitzat en organitzar i gestionar Pop-up Stores. Agències que s’encarreguen de buscar els espais, de dissenyar l’interiorisme, la producció i el muntatge, de la promoció online i offline, així com dels tràmits legals, TPV i personal.

A l’abast de tots.

Però les Pop-up Stores no només estan a l’abast de grans firmes. Cada vegada abunden més els xicotets comerciants i artesans que s’uneixen i s’organitzen Pop-up Markets. Amb això comparteixen les despeses inherents a aquestes iniciatives i l’espai on poder mostrar i comercialitzar els seus productes. Això permet l’accés a xicotetes empreses que d’altra manera no podrien assumir el seu cost.

JMBM